Noutăți

„Toți diferiți, toți egali”

Pe  3 decembrie este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Aproximativ un miliard de persoane cu dizabilităţi din toată lumea se izbesc de numeroase bariere în calea incluziunii în multe aspecte-cheie din societate. Rezultatul este acela că persoanele cu dizabilităţi nu beneficiază, în acelaşi mod cu ceilalţi, de acces la domenii precum transporturi, educaţie sau participare socială şi politică.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizablități  reprezintă un prilej prin care ne exprimăm solidaritatea și respectul pentru persoanele care sunt mai triste ca noi. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile. Această zi are ca obiectiv promovarea înțelegerii în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Direcția asistență socială și protecția familiei în comun cu direcția generală educație, asociația persoanelor cu dizabilități din or. Ștefan Vodă și agentul economic SRL„Hlevnoi Grup” din s. Volintiri au pregătit câte un colet pentru copiii cu dizabilitate severă din or. Ștefan Vodă, deoarece acești copii nu sunt lăsați în umbră, indiferent de dizabilitatea lor, fiecare este o personalitate și reprezintă viitorul nostru.

Ana BOSTAN, șef serviciu APP

asas0-02-05-3860e81b782d8051ce17b5308d7e7e2db8731a87e3e972dc00df8fdb0d78c272_full