Noutăți

Tinerii din ProDEM2 se implică în promovarea modului sănătos de viață

Echipa proiectului ProDem2 din s. Talmaza, la finele lunii   mai,  a desfășurat un eveniment public cu durata de o zi, adresat comunității. Astfel,  membrii  echipei ProDem 2 împreună cu  APL Talmaza, locuitorii  comunității,  agenții economici din localitate, angajații  Inspectoratului de poliție Ștefan Vodă, profesori și angajați ai IPG “Ștefan Ciobanu”  și  Gimnaziului “Anatol Sîrghi”, educatori ai grădinițelor nr.1,  nr.2 și  nr.3  din localitate au reușit să organizeze și desfășoare   activitatea  cu genericul „Esența fericirii este sănătatea”.  Evenimentul public a  avut ca  scop promovarea participării reale a tineretului, membrilor din comunitate la diverse activități, dezvoltarea deprinderilor de viață inclusiv a modului sănătos de viață și a comportamentului responsabil.

Grație eforturilor depuse,  organizatorii s-au bucurat de un număr considerabil de participanți – peste 200 persoane au fost implicate direct în activități, cu un plus de spectatori și curioși gata să exploreze. Programul a inclus mai multe activități distractive: volei, minifotbal, concursul „Familia sportivă”.  Desigur din program nu au lipsit manifestările culturale dar și expozițiile tematice de tip handmade. Tot în cadrul evenimentului a fost expus panoul democrației ,,Ce pot face EU pentru satul meu”, unde tinerii au venit cu diverse idei, sugestii, cum ar fi participarea în acțiunile de voluntariat, de salubrizare a teritoriului și ocrotirea mediului, inițierea și participarea în acțiuni de caritate și educație a membrilor comunității, participarea în alegeri, ș.a.

 Acest eveniment a fost realizat datorită proiectului ProDem 2 implementat de către Hilfswerk Austria International în parteneriat cu AO „Moștenitorii” și AO „Speranța”, cu sprijinul Agenției Austriece de Dezvoltare și Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei prin fondurile IFA, dar și datorită agenților economici din localitate, care au făcut posibilă premierea și gustărica dulce.

Executor proiect în teritoriu: Corcoja Victoria

Moderatori Program: Corceac Alexandru, Chioru Elena                                                 (