Noutăți

Târgul locurilor de muncă – la locul de muncă

Recent, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Ștefan Vodă a organizat, cu acordul agentului economic, și desfășurat o activitate la fabrica de confecții SRL „Cosmos Textile Platina Conf” din s. Popeasca, o întreprindere nouă ce corespunde celor mai înalte standarde contemporane cu privire la dotarea tehnico-materială, condițiile de muncă a angajaților. Aici s-a desfășurat târgul locurilor de muncă pentru șomerii din satele Popeasca, Feștelița, Ermoclia care se află la evidența AOFM. Dna Mihaela Voicu, administratorul întreprinderii, a demonstrat toate etapele procesului tehnologic, a vorbit despre remunerarea muncii, cerințele față de angajați, a răspuns la întrebările șomerilor. Astfel, programul de lucru este de luni până vineri, de la 8.00 până la 17.00, salariul diferă – de la 3000 mii lei până la 4500, în dependență de calificare și volumul de muncă îndeplinit. Pe parcursul zilei sunt trei pauze – două a câte 15 minute și una de 30 de minute. Angajații iau prânzul în sală special amenajată. La moment la fabrică lucrează cosătoarele din satele Popeasca, Ermoclia, Feștelița, Cioburciu și or. Căușeni. Doritorii de îmbrățișa profesia de cosător sunt instruiți la fabrică, adică la locul de muncă. Celor care fac navetă, pentru început, li se achită cheltuielile de transport, însă cu timpul, dacă dintr-o localitate vor fi mai multe persoane, angajatorul va asigura transportul. Șomerii au salutat deschiderea acestei fabrici în sat ce a dat posibilitate multor femei să se angajeze la muncă, fără a pleca undeva departe de casă ca să-și câștige un ban.

Informația a prezentat interes și pentru elevi din clasele absolvente a gimnaziului din localitate și a liceului teoretic din or. Ștefan Vodă care la fel au participat la această activitate. Văzând cu ochii proprii hainele confecționate la fabrică, tinerii au apreciat calitatea lor înaltă. Nu trebuie să pleci departe pentru a face lucruri frumoase…

După excursie dna Ludmila Melnicenco, șefa AOFF, a informat tinerii despre piața muncii locală, accentuând posibilitățile de a căpăta o profesie la locul de muncă.

La sfârșitul evenimentului participanții au primit câte o mapă cu pliante informative despre serviciile acordate de AOFM și graficul desfășurării cursurilor.

Activitatea desfășurată va spori nivelul de informare a locuitorilor raionului care se află în căutarea unui loc de muncă. Cei interesați în angajare se pot adresa la AOFM Ștefan Vodă, telefonul de contact: 0242-2-36-70.