Noutăți

Târgul de toamnă la Ștefan Vodă, ediția III

La solicitarea producătorilor agricoli și locuitorilor raionului, la 7 noiembrie curent, Consiliul raional Ștefan Vodă a organizat a treia ediție a târgului de toamnă. Gama produselor agricole expuse spre vânzare a fost largă (vezi foto), prețurile – accesibile pentru cumpărători.

Vasile Maxim, președintele raionului, în mesajul său de salut a menționat că munca este cheia succesului și în timpuri grele marcate de pandemie, secetă și alte calamități naturale. „Mulțumim producătorilor agricoli care muncind în condițiile critice ale anului 2020 au crescut o recoltă bună, după măsura posibilităților. Astfel, în întregime pe raion s-au recoltat 11181 tone de grâu, 1316 – de orz, 18944 – floarea soarelui, 16069 – porumb, 512 – rapiță, 10228 – legume, 10115 – cartofi, 13100 – fructe, 13946 – struguri și 186 tone de nucifere. Este meritul oamenilor, care muncesc, conducătorilor, specialiștilor din toate localitățile raionului. Le transmitem din partea Consiliului raional toată aprecierea, recunoștința și susținerea”.

Producătorii agricoli și persoanele fizice, cumpărătorii au apreciat pozitiv târgurile desfășurate în centrul raional. Mai mult, ei au adresat conducerii raionului doleanța de a organiza, în Ștefan Vodă, într-un loc convenabil pentru vânzători și cumpărători, târguri săptămânale. Evident, prețurile direct de la producători vor fi fără acel adaos care îl pun precupeții. Conducerea raionului împreună cu primăria urbei vor examina posibilitățile existente pentru a soluționa pozitiv problema în cauză.

Deși vizitatorii târgului au fost preocupați de cumpărături, totuși trecând pe lângă expoziția prezentată de către Natalia Gavgaș, locuitoarea s. Volintiri, involuntar încetineau mersul pentru a se minuna de frumusețea și originalitatea lucrărilor, de iscusința uimitoare a acestei femei de la țară care cu propriile mâini creează obiecte de artă decorativă. Ziua de 7 noiembrie să fie de bun augur pentru Natalia Gavgaș!

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”