Noutăți

„Tabăra solidarității” la Ștefan Vodă

Misiunea Socială Diaconia Moldova a organizat taberele de vară, scopul cărora este de a promova voluntariatul și de a motiva tinerii să se implice în viaţa comunităţii. Astfel, timp de 7 zile, 1-8 august, un grup de 16 voluntari italieni și moldoveni au activat în cadrul parohiei „Binecredinciosul Domnitor Ștefan cel Mare, zilnic organizând activități distractive și sociale pentru copiii din Ștefan Vodă.

Copiii de diferite vârste au răspuns invitației voluntarilor, au venit să fie parte a taberei şi s-au prins în jocurile organizate de voluntari. Dl Vadim Dimitrenco, coordonator de proiect, susține că pentru voluntari este o experiență minunată de schimb cultural, lingvistic, dar și de manifestare a spiritului de echipă.

La 7 august curent, echipa de voluntari s-a întâlnit cu vicepreședinții raionului, dnii Vasile Gherman și Alexandru Pavlicenco. Dl Gherman a mulțumit voluntarilor pentru implicare în desfășurarea „Taberei solidarității” și, în semn de recunoștință, a înmânat Diplome de Onoare a Consiliului raional și cartea despre raionul Ștefan Vodă.

După această întâlnire voluntarii împreună cu beneficiarii centrului social „Încredere” au făcut curățenie în parcul adiacent centrului strângând crengile și gunoiul.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”