Noutăți

Tabăra „Dumbrava”, monitorizată de comisia de primire

Lucrările de reparație curentă a taberei de odihnă și întremare a sănătății copiilor „Dumbrava” din preajma s. Talmaza au fost practic finalizate. S-a făcut un lucru important – termoizolarea tavanelor pentru a păstra în timp de vară temperatura optimă în toate dormitoarele copiilor. În fiecare clădire funcționează blocurile sanitare interne, a fost modernizat blocul sanitar extern, fiind dotat cu cabine izolate de veceu și duș.

„Instituția este pregătită pentru activitate în sezonul estival” – la această concluzie au ajuns membrii comisiei de primire a taberei „Dumbrava”. În componența comisiei au fost dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului pe probleme sociale, specialiștii din diferite domenii de activitate (medicină, sănătate publică, siguranța alimentelor, inspecția energetică, ecologia, serviciul situații de urgență, asistența socială etc.) care au verificat starea lucrurilor la moment ce țin de sfera lor de funcționare.

Dl Iurie Moiseev, președintele raionului, în mandatul căruia a fost construită tabăra în termen-record de un an, a trăit un sentiment de satisfacție sufletească, văzând cum este amenajat teritoriu, starea bună a edificiilor, modernizarea efectuată pe parcursul anilor trecuți.

După inspectarea taberei membrii comisiei s-au întrunit în ședință de lucru prezidată de către dl Moiseev, fiecare specialist informând președintele raionului despre concluziile făcute. Toate recomandările și neajunsurile identificate au fost fixate în procesul-verbal al ședinței întocmit de către dna Svetlana Guzgan, specialist DGE, și stabilit termenul pentru lichidarea lor. Președintele raionului a atras o atenției deosebită alimentației copiilor care trebuie să fie sănătoasă, gustoasă și inofensivă. În context, dl Gherman a avut o întâlnire aparte cu persoanele ce duc răspunderea nemijlocită pentru alimentația copiilor, punând în discuție toate aspectele problemei.

Până la deschiderea sezonului estival care va avea loc la data de 7 iunie, comisia se va mai întruni în ședință de lucru pentru monitorizarea situației la tabără.