Noutăți

Tabăra de vară pentru copii din or. Ștefan Vodă

Al doilea an, consecutiv, biserica ortodoxă Sfântul Ioan Botezătorul din orașul Ștefan Vodă a organizat tabără de vară pentru copiii din oraș. Tabăra a inclus perioada 13-16 iulie și a adunat peste 30 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani. Pe tot parcursul taberei copii au fost alături de preotul Ioan Apostol, parohul bisericii, și preoteasa Olga Apostol.

Începând cu vara trecută, parohia ortodoxă Sfântul Ioan Botezătorul în scopul de a apropia și mai mult copii de biserică și de a le oferi ocazia să se simtă atât liberi cât și creativi, a inițiat tabăra de vară pentru copii. Tabără are un caracter practic, aplicativ, completând partea teoretică pe care au însușit-o în cadrul lecțiilor de la școala duminicală din cursul anului școlar încheiat la 31 mai.

În acest an, timp de patru zile, copiii au fost antrenați în diverse activități și jocuri, starturi vesele, bucătărie în aer liber, lecții de religie, vizitarea muzeului. În una din zile copii au fost și s-au odihnit la piscină. Pe lângă aceste activități copiii au participat la drumul Crucii organizat în cinstea Sfântului Bine-credincios Voievod Ștefan cel Mare și au depus flori la monument. A fost organizat și un pelerinaj pentru copii la Mănăstirea Femeilor Mironosițe Marta și Maria tocmai în ziua pomenirii Sfântului unde majoritatea copiilor s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Ultima zi din tabără, duminica, a fost cea mai frumoasă pentru copii pentru că au petrecut-o împreună cu părinții. Au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, s-au mărturisit, s-au împărtăși, apoi împreună cu toată familia au participat la mai multe activități în aer liber. Tabăra a luat sfârșit cu înmânarea diplomelor de participare, iar copiii la rândul lor au mulțumit părinților și preotului Ioan pentru ziua frumoasă petrecută împreună și le-au oferit câte un dar pregătit cu mânuțele lor în primele zile de tabără. Părintele Ioan le-a mulțumit tuturor creștinilor și părinților care au ajutat la organizarea acestei frumoase tabere.