Noutăți

Tabăra Bucuriei – 2019

Cu ajutorul Lui Dumnezeu, al patrulea an, consecutiv, biserica ortodoxă Sfântul Ioan Botezătorul din orașul Ștefan Vodă a organizat tradiționala tabără de vară pentru copii și tineri din oraș. Tabăra s-a desfășurat în perioada 12-14 iulie și a adunat peste 70 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani. Pe tot parcursul taberei copiii au fost ghidați de o echipa de 7 formatori, 8 voluntari alături de preotul Ioan Apostol, parohul bisericii.

Scopul taberei a fost de a semăna în inimile copiilor dragostea față de Dumnezeu, de semeni și apropierea de Biserică prin cunoașterea virtuților, de altfel și tematica taberei a fost „Virtutea creștină în sufletul de copil”.

Întâlnirea cu copiii a avut loc la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, unde s-a oficiat sfânta Liturghie, după care grupul a pornit într-un Drum al Crucii, organizat în cinstea Sfântului Bine-credincios Voievod Ștefan cel Mare și au depus flori la monument, apoi toți s-au îndreptat către Școala Duminicală „Sf. Parascheva”, sediul principal al activităților.

În primele două zile, copiii au fost împărțiți pe grupuri de vârstă și au parcurs ateliere de pictură pe piatră, engleză, religie, muzică, hand-made(suvenir pentru părinți, brățări) și atelierul pompieri și salvatori.

În a doua zi de tabără, copii au avut ca oaspete pe protopopul raionului Ștefan Vodă, părintele Constantin Portărescu, care le-a vorbit foarte frumos copiilor despre viața creștină.

Ultima zi din tabără, duminica, a fost cea mai frumoasă pentru copii pentru că au petrecut-o împreună cu părinții. Au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, s-au mărturisit, s-au împărtășit, apoi împreună cu toată familia au participat la multe activități în aer liber.

Tabăra s-a încheiat  cu înmânarea diplomelor de participare, iar copiii la rândul lor au mulțumit părinților și preotului Ioan pentru ziua frumoasă petrecută împreună și le-au oferit părinților câte un dar pregătit cu mânuțele lor în primele zile de tabără. Părintele Ioan le-a mulțumit tuturor creștinilor și părinților care au ajutat la organizarea acestei frumoase tabere.