Noutăți

Suportul monetar acordat persoanelor defavorizate

La 5 august curent, a avut loc ședința Comisiei pentru protecția persoanelor aflați în situații de dificultate care a examinat chestiunea cu privire la selectarea familiilor/persoanelor defavorizate pentru a beneficia de Serviciul social de suport monetar. Au fost depuse 45 de dosare din 19 primării ale raionului. De menționat, că comisia raională este a doilea filtru de selectare, deoarece toate solicitările sunt examinate la nivel local de către comisia multifuncțională.

Au fost alocate 115100 mii lei pentru procurarea lemnelor de foc, cărbunilor, pentru reparația sau reconstrucția sobelor de încălzit, reparația acoperișului sau încăperilor de locuit care se află în stare deplorabilă, printre beneficiari fiind persoanele cu dizabilități severe și accentuate, oamenii în etate singuratici, pensionari în situație grea de viață. Două dosare vor fi examinate adăugător de membrii comisiei pentru a lua o decizie corectă.

Pentru Serviciul social de suport monetar în anul 2019 au fost alocate 260.400 lei, dintre care deja au fost distribuite 136100 lei. Prin urmare, persoanele defavorizate care se află în situație dificilă și necesită ajutor din partea statului trebuie să se adreseze la asistentul social pentru a depune dosarul. Sursele financiare alocate nu pot fi folosite în alte scopuri decât cele menționate în dosar.

Membrii Comisiei pentru protecția persoanelor aflați în situații de dificultate adresează un apel locuitorilor raionului: dacă cunoașteți persoane sau familii în situație de risc major, informați asistentul social, autoritățile publice locale pentru ca aceștia să beneficieze de ajutor.