Noutăți

Suport monetar pentru persoanele defavorizate

„Cu privire la selectarea familiilor/persoanelor defavorizate aflate în situații de dificultate care vor beneficia de Serviciul social de suport monetar” – chestiunea în cauză a fost examinată la ședința Comisiei pentru protecția persoanelor aflate în situații de dificultate din data de 17 octombrie curent. Au fost depuse 19 dosare din localitățile Căplani, Crocmaz, Copceac, Feștelița, Marianca de Jos, Palanca, Popeasca, Răscăieți și Ștefănești.

De menționat că sursele pentru acest serviciu se acumulează din schimbul valutar și nu sunt atât de mari comparativ, spre exemplu, cu Serviciul social de sprijin familial. Astfel, la ședința din aprilie curent au fost alocate 21 mii lei pentru 5 beneficiari, în august membrii comisiei au repartizat 115100 lei la 45 de beneficiari, iar în ședința din 17 octombrie pentru 19 beneficiari s-au alocat 39500 lei. Evident, numărul dosarelor depuse este mai mare, însă serviciul la moment nu dispune de mai multe surse financiare. Pentru ședința de astăzi au fost selectate persoanele cu cele mai stringente necesități în prag de iarnă. Prin urmare, au fost solicitați bani pentru procurarea lemnelor de foc și a cărbunilor (majoritatea), buteliei de gaz, pentru materialele de construcție (reparația sobelor, încăperilor), schimbarea unei uși sau ferestre. Sumele alocate sunt modeste, 2000-2500 lei, însă pentru persoanele în etate sau cu dizabilități care trăiesc din pensie mică, neavând alte venituri sau subvenții, este un ajutor binevenit.

La următoare ședință vor fi examinate dosarele rămase și alocat ajutorul financiar în dependență de sumele acumulate de la schimb valutar.