Noutăți

Suntem la cea de a 2-a etapă

După cum am informat la 21 aprilie 2020 au fost testați primii lucrători medicali (doctori, asistente medicale, infermiere) pentru a reîncepe activitatea spitalului raional după carantină. Dintre 60 de lucrători medicali 16 au dat testul la COVID-19 pozitiv. Azi 23 aprilie 2020 au fost testați încă 40 lucrători medicali.

Tot azi au fost aduse 300 costume de protecție pentru spitalul raional Ștefan Vodă.

Sâmbătă urmează  să fie testați încă un grup de lucrători medicali.

Ținem să infomăm că în fiecare zi la 9.00 cu respectarea distanței sociale este convocată o ședință  a conducerii raionului cu conducătorii instituțiilor medicale, reprezentanții IGSU, inspectoratului de poliție Ștefan Vodă, primarul or. Ștefan Vodă. În cadrul ședinței sunt discutate problemlele situației epidemiologice, măsurilor necesare de întrerpins pentru prevenirea cazurilor de infectare cu COVID-19. Însă o problemă seriosă constituie gradul de responsabilitate a cetățenilor care încă denotă rezerve. Este important să respectăm cerințele sanitar-epidemiologice, să fi la maximum prudenți.

Totodată s-a decis să fie purtate discuții cu agenții economici cărora o să li se permită  de 3 ori pe săptămână să pună la dispoziția consumatorului pâine și de doua ori pe săpătmână– produse lactate.