Noutăți

Ștefan a rămas nemuritor în inimile noastre

–  îl simțim  cu toții, mai ales atunci când ne aflăm în fața   monumentului și în fața icoanei sale insuflându-ne  aceeași dragoste de țară și credință  strămoșească;

–  îl simțim alături de noi la bucurii și mai ales la durere,  în vreme de năvălire a necazurilor asupra  noastră.

Ştefan cel Mare este o stare de spirit, care ne îndeamnă să luptăm  pentru a ne apăra, să renunțăm la pasivitate, să credem că avem puterea de a schimba ceva, atât   timp cât cerem această putere de la Dumnezeu.

Azi de 2 iulie 2019 comemorăm 515 ani de la moartea Domnitorului, căruia raionul nostru îi poartă numele cu demnitate de  ȘTEFAN  VODĂ.

Domnitorul Moldovei a fost comemorat, prin depuneri de flori la monumentul lui din centrul raional.  La eveniment au participat dl Iurie Moiseev, preşedintele raionului, Vasile Gherman şi Alexandru Pavlicenco, vicepreşedinţi ai raionului,  Alexandru Baluţa, şef interimar al oficiului teritorial Căuşeni al Cancelariei de Stat, funcţionari publici din cadrul direcţiilor raionale şi serviciilor desconcentrate în teritoriu.

 

Iar artiştii de la Casa de cultură din or. Ştefan Vodăau venit cu un omagiu muzical în memoria Marelui Domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt.