Noutăți

“Start pentru Tineri” – prima etapă desfășurată

E îmbucurător faptul, că tinerii încă continuă să genereze idei de afaceri…

În jur de 30 de participanți din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni și-au testat creativitatea și abilitățile antreprenoriale în cadrul primei Etape a programului „Start  pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă”– Identificarea ideilor de afaceri – Hackathon. Pe parcursul a două zile, viitorii antreprenori au încercat să-și transforme ideile în prototipuri funcționale de afaceri, totodată testându-și și abilitățile antreprenoriale.

 

La finele celor două zile de weekend productiv, fiecăruia dintre tineri i-a fost înmânat certificat de participare.
În curând, ideile de afaceri ale viitorilor antreprenori vor fi conturate în cadrul celei de-a doua etapă, care presupune un curs de formare pentru tinerii care urmează să pășească cu siguranță în lumea afacerilor. Aceștia, precum și alții care s-au înregistrat pentru a participa la etapa respectivă – „Formarea antreprenorială”, vor beneficia de 6 zile de instruire în domeniul inițierii și gestionării unei afaceri, pentru ca, ulterior, să beneficieze de oportunitatea de a aplica și în cadrul Programului de Granturi.

Reamintim că 250 de tineri antreprenori din întreaga republică vor beneficia de granturi în mărime de până la 180 mii lei cu 20% contribuție personală.

Adelina Barbăneagră, administrator, IP IASV