Noutăți

Start cooperării Incubatoarelor de Afaceri din România și Moldova

La 28 iulie 2016, a lansat cooperarea dintre Icubatoarele din România și Republica Moldova.

La Iași, în incinta Camerei de Comerț și Industrie sau întâlnit reprezentanții Asociației Incubatoarelor și Centrelor de Afaceri din România (AICAR) și Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM). Ambele părți au fost prezente prin coordonatorii rețelelor, manageri și consultanți de incubatoare, antreprenori și rezidenți – peste 60 participanți. În cadrul evenimentului a fost prezentată activitatea AICAR și RIAM, expuse oportunitățile investiționale ale RM și identificate posibilitățile de cooperare AICAR și RIAM.

Activitatea de Networking, realizată în grupuri, prin rotația și schimbul partenerilor de echipă, a permis prezentarea profilului individual a participanților, schimbul de contacte și informații pentru stabilirea activității ulterioare de conlucrare.

IP Incubatorul de Afaceri din Ștefan Vodă (IASV)a fost reprezentat de Tatiana Cuclenco, administrator IP IASV, Aliona Bîrna – consultant IP IASV și 3 antreprenori din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni:  Ana-Maria Lungu, administrator SRL „Arta Esteticii” (rezident IP IASV), Petronela Verejan – administrator SRL „Paulița Prim” (rezident IP IASV) și Victor Verejan – administrator SRL „Uniplap”.

Întâlnirea a fost finalizată prin semnarea acordului de colaborare între Asociația Incubatoarelor și Centrelor de Afaceri din România (AICAR) și Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM). Pe lângă parteneriatul bilateral stabilit, comunicarea realizată la Camera de Comerț și Industrie Iași a generat idei în activitatea incubatoarelor și antreprenorilor, a motivat și încurajat asigurarea unei continuități.

Suntem recunoscători organizațiilor din România – DAL Consulting, Camera de Comerț și Industrie Iași, AICAR pentru primire caldă, deschidere spre conlucrare și împărtășire de informații.

De asemenea, mulțumim Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM) pentru oferire de noi posibilități.

Tatiana CUCLENCO, administrator IASV

DSC_0506