Anunțuri Economie și Atragerea Investițiilor Noutăți Propuneri de proiecte

Start Concursului de propuneri de proiecte în cadrul Programul național de dezvoltare locală „Satul European”

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale informează că, în conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr.27/2022 privind Fondul național pentru dezvoltare regională și locală și în vederea inițierii etapei de planificare și programare în domeniul dezvoltării locale, începând cu data de 22 martie 2022, se dă startul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare locală propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Primăriile pot depune propuneri de proiecte pentru construcția sau modernizarea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, pentru renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și a altor obiecte de infrastructură locală. Pot fi propuneri de proiecte pentru dezvoltarea afacerilor locale sau de eficiență energetică.

Dosarele cu Cererile de finanțare pentru participare la Concurs vor fi depuse în termen de 30 de zile calendaristice din data lansării oficiale a Concursului de propuneri de proiecte (termen limită: 20.04.2022, ora 17.00).

Informația completă despre Concurs, inclusiv documentele necesare pentru dosarul de participare, precum și modul de aplicare pentru obținerea finanțării, sunt descrise în Ghidul  de aplicare la Concursul de selectare a proiectelor pentru dezvoltare locală, care poate fi accesat aici: https://satuleuropean.gov.md/.

Detalii despre organizarea seminarelor de informare pentru angajații autorităților publice locale de nivelul I vor fi anunțate pe paginile web a Agențiilor de dezvoltare regională, după lansarea oficială a Concursului.