Noutăți

Start concurs

Veste bună pentru femeile care doresc să-și dezvolte afacerea. Consiliul raional Ștefan Vodă anunță despre lansarea a celui de-al patrulea Apel de proiecte în cadrul Componentei II a Programului-pilot „Femei în afaceri” (PFA) de către Organizația pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM).

La concurs pot participa femeile care gestionează o întreprindere de la 0 la 24 de luni, în special din zonele rurale. Dosarele pot fi depuse online în perioada 20 august–20 septembrie, completând formularul: https://bit.ly/2TOb30X

Câștigătoarele celui de-al patrulea Apel vor beneficia de un grant nerambursabil în valoare de până la 165 de mii de lei, bani oferiți din bugetul de stat și partea Uniunii Europene. Din suma totală, 110 mii lei sunt direcționați pentru investiții în achiziționarea echipamentelor și software, iar restul de 55 mii lei pentru servicii de dezvoltare a afacerii: cercetare, instruire și promovare.

Până acum, 282 de proiecte investiționale au beneficiat de finanțare nerambursabilă în cadrul celor trei Apeluri ale programului. Programul-pilot „Femei în Afaceri” a fost lansat în toamna anului 2016. Această inițiativă guvernamentală are ca obiectiv promovarea abilității economice și sociale din zonele rurale prin reducerea inegalității de gen, prin creșterea și dezvoltarea afacerilor, schimbarea percepției inovaționale, sporirea accesului la resurse, servicii și tehnologii moderne.

Pentru informații suplimentare apelați specialiștii Direcției economie și atragerea investițiilor la numere de telefon: 0242-23029; 0242-22081.