Noutăți

Start concurs pentru titlul de „Capitală a Tineretului-2020”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că începând de azi, 7 octombrie și până la 8 noiembrie, localitățile din Republica Moldova pot aplica pentru a obține titlul de Capitală a Tineretului 2020. Printre oportunitățile ce le oferă proiectul se include și o finanțare în valoare de 1 milion de lei ce vor susține activitățile pentru tineret. În localitatea selectată, timp de un an vor fi concentrate activități pentru tineret prin implicarea autorităților publice centrale și locale și prin activitățile organizațiilor de tineret. Se prevede desfășurarea evenimentelor precum Festivalul Tineretului sau Ziua Internațională a Tineretului.

Organizatorii asigură că programul este un bun prilej pentru localitate să atragă investitori, să colaboreze cu parteneri internaționali și să se dezvolte ca atracție turistică.

La Program pot aplica autoritățile administrației publice locale de nivelul I, precum şi municipiile clasificate ca autorități ale administrației publice locale de nivelul II, cu excepţia mun. Chișinău și autorităților publice locale care au deținut titlul „Capitala Tineretului” în ultimii 3 ani.

Doritorii trebuie să aplice până la data de 8 noiembrie, un dosar care să conțină un plan de acțiuni a autorității locale în sprijinul tineretului. Totodată, autoritatea locală trebuie să declare disponibilitatea de a acorda suport financiar pentru desfășurarea activităților propuse și să stabilească posibile parteneriate cu agenții economici în acest scop.

Procedura de aplicare, direcțiile prioritare de intervenție, beneficiile pentru localitatea câștigătoare sunt stabilite conform Regulamentului de organizare și desfăşurare a Programului „Capitala Tineretului”.

Ministerul Educație, Culturii și Cercetări este dispus să ofere suport în vedere informării și întocmirii documentației necesare pentru localitățile care se află la o primă experiență de acest gen.

Procedura de aplicare:

Aplicantul va depune următorul set de acte:

– formularul de aplicare, conform anexei;

– declarația scrisă de susținere financiară din partea autorității administrației publice locale pentru implementarea acțiunilor stipulate în formularul de aplicare;

– acorduri de parteneriat;

– dispoziția prin care este desemnat Coordonatorul.

Dosarul va fi depus la sediul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, MD-2033, mun. Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, cutia poștală de la et 1, intrarea de pe str. G. Bănulescu – Bodoni.

Totodată, dosarul de aplicare urmează a fi expediat, în mod obligatoriu, și la adresa de e-mail: tineret@mecc.gov.md.

Pentru mai multe detalii accesați: https://mecc.gov.md/ro/content/anunt-privind-lansarea-programului-capitala-tineretului-2020-editia-x

Olesea BĂDILĂ,

Direcția economie și atragerea investițiilor