Noutăți

Stare excepțională în raionul Ștefan Vodă

La 18 ianuarie 2016, ora 8.30, dl Nicolae Molozea, președintele raionului, președintele comisiei pentru situații excepționale, a convocat al doilea ședință a comisiei pentru situații excepționale. Ninsorile abundente înregistrate pe teritoriu raionului Ștefan Vodă au blocat accesul spre majoritatea localităților raionului cu excepția satelor Ermoclia, Popeasca, Tudora și Palanca.

Despre situația creată la moment au raportat șeful secției raionale situații excepționale, șefii serviciilor desconcentrate în teritoriu, instituțiilor, direcțiilor raionale. Deși vântul este puternic, practic în toate localitățile, cu excepția unor sectoare, este lumină electrică, funcționează telefonia fixă și mobilă, Internet. Centrele sociale comunitare funcționează în regim normal, este căldură, nu lipsesc produsele alimentare.

Elevii claselor 1-4 din 10 instituții de învățământ au rămas acasă, iar în 16 instituții lecțiile au fost amânate complet. Niciun autobus școlar n-a ieșit la drum, au fost interzise toate cursele transportului interurban.

La lucrările de deszăpezire este mobilizată tehnica de care dispune SA „Drumuri Ștefan Vodă” și alte entități raionale, însă efectul este insuficient, deoarece zăpada se depune foarte repede la loc, formând troiene mari. Se ține legătura cu primăriile din toate localitățile raionului, se mobilizează sursele locale pentru destroienire a drumurilor. Președintele raionului a chemat liceenii și alți voluntari să acorde ajutor oamenilor singuratici în etate care sunt blocați în casele proprii.

Președintele raionului ține legătura permanentă cu Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Ministerul Transporturilor care pot interveni în caz de necesitate stringentă.

Potrivit prognozelor meteorologilor, intensitatea ninsorilor va scădea spre finele zilei de azi, iar a vântului – spre seara de mâine. În condiții de timp stabil lucrările de deszăpezire vor fi mai efective, readucând situația la normal.