Noutăți Servicii Desconcentrate

Spunem NU Violenței în Familie

Violența în familie reprezintă una dintre cele mai grave și răspândite infracțiuni cu care se confruntă societățile contemporane, lezând drepturile și demnitatea umană a membrilor acestora. Fenomenul respectiv persistă în toate statele lumii, indiferent de modul de organizare politică sau economică, bunăstarea societății, rasă, cultură. Violenţa în familie prevalează în întreaga lume şi Republica Moldova nu este o excepţie.

Prevenirea şi combaterea violenţei în familie, ca element al politicii naţionale de ocrotire şi sprijinire a nucleului societății – familia, reprezintă o preocupare majoră pentru instituțiile statului de toate nivelele, în realizarea cărora sunt aplicabile diferite instrumente operaționale și instituționale.

Astăzi, 29.03.2022, angajații SIC al Inspectoratului de Poliție Ştefan Vodă de comun cu angajații Biroului de Probațiune, în contextul campaniei locale demarate cu genericul ,,Spunem NU Violenței în Familie” au organizat ședință de informare și sensibilizare. Despre problema violenței în familie, cauzele, consecințele, inclusiv și sancțiunile procedurale la aplicarea violenței în familie, s-a dicutat cu angajații serviciului de salubrizare a administrației publice locale Ștefan Vodă.

Campania ,,Spunem NU Violenței în Familie” se desfășoară în perioada 21.03.-01.04.2022, pe întreg raionul Ștefan Vodă  în scopul de a reduce cazurile de comitere a infracțiunilor/contravențiilor care atentează la viața și sănătatea persoanei, săvârșite în sfera relațiilor familiale.