Noutăți

Spectacol sportiv de zile mari

La 20 martie curent în s. Cioburciu direcția generală educație împreună cu școala sportivă raională a desfășurat competiții la volei „Cupa președintelui”. La întreceri au participat sportivii din satele Cioburciu, Slobozia, Căplani, Răscăieți (două echipe), Crocmaz, or. Ștefan Vodă.

La deschiderea competițiilor dl Nicolae Molozea, președintele raionului, maestru în sport la două lupte sportive, a salutat participanții și admiratorii acestui gen de sport în masă, urându-i jucătorilor baftă sportivă și lupte interesante. Președintele raionului a mulțumit primarului de Cioburciu, dl Dumitru Wissotzky, pentru găzduirea turneului și posibilitatea de a desfășura competițiile în sala sportivă renovată. Dl Molozea a subliniat – Consiliul raional a susținut și va susține în continuare dezvoltarea sportului în raion.

Dl Wissotzky, un sportiv cu merite deosebite (dânsul, jucător al echipei naționale, a participat la campionatul URSS, seria A, a făcut foarte mult pentru propagarea și dezvoltarea voleiului în raionul Ștefan Vodă, a lucrat antrenor în Italia, echipa lui participând cu succes la campionatul feminin, seria D etc.) și-a luat rămas bun de la volei, declarând că pentru ultima oară participă la competiții de genul acesta. La finele turneului dl Molozea în semn de recunoștință a înmânat primarului de Cioburciu medalia și un maiou.

Competițiile s-au desfășurat în două săli de spot concomitent. Dorința de a învinge a fost mare, de aceia luptele pe terenul de volei au fost captivante. În final pentru locul III și IV au jucat voleibaliștii din Cioburciu și Căplani. Echipa-gazdă susținută de suporteri a învins adversarii.

Evident, cea mai frumoasă joacă a fost pentru locul I. Ambele echipe aveau atacanți puternici, loviturile-țintă stârneau ovații furtunoase în sală. Apărătorii și-au demonstrat iscusința, luând mingi din cele mai grele poziții. Au impresionat publicul și ridicătorii care serveau atacanții din orice colț al terenului. Jucătorii au folosit diverse combinații tactice, totodată demonstrând și o bună pregătire fizică. Astfel, a fost o joacă de zile mari care a confirmat faptul că avem în raion sportivi performați.

DSC00068DSC00054DSC00076DSC00075DSC00073DSC00040Cu părere de rău, nu toate echipe participante arătau estetic pe teren, fiindcă sportivii nu dispun de îmbrăcăminte sportivă de echipă.

La finele turneului dl Molozea a înmânat trofeul principal „Cupa președintelui” învingătorilor – echipei din Răscăieți, la fel și Diploma de Onoare, medalii și cadoul de preț – un set de maiouri. Pe locul doi s-a plasat echipa din Slobozia, fiind menționată cu un set de genuncheri, pe locul trei – echipa din Cioburciu, primind și ea un set pentru apărarea genunchilor.