Noutăți

Specialiștii raionali în vizită de lucru la Carahasani

Echipa mobilă a specialiștilor direcțiilor Consiliului raional și instituțiilor de rang raional condusă de dl Alexandru Pavlicenco, vicepreședintele raionului s-a deplasat în s. Carahasani pentru a primi în audiență locuitorii satului. Specialiștii primăriei, secretarul consiliului local, asistentul social au informat bine cetățenii, deoarece peste 30 de persoane au venit la primărie. Oamenii au adresat specialiștilor întrebări ce țineau de diferite domenii: construcții, cadastru, legislația fiscală, înregistrarea la AOFM, pensii, alocații, tratament sanatorial și altele. A fost prezent la această întâlnire cu locuitorii satului și dl Vladislav Cociu, primar de Carahasani care acceptă toate inițiativele ce vin în ajutorul consătenilor.

Ca de obicei, cei mai mulți solicitanți a avut reprezentantul direcției asistență socială și protecția socială, dna Tatiana Bostan, șef adjunct al DASPF. Multe întrebări au fost legate și de ajutorul social și ajutorul pentru perioada rece a anului care a fost sistat din motive necunoscute (cel puțin, așa susțin oamenii). Dna Bostan a luat coordonatele persoanelor pentru ca specialistul direcției responsabil pentru ajutorul social să se documenteze pe fiecare caz aparte pentru a da un răspuns concret solicitanților.

Deși locuitorii satului au abordat mai multe probleme ce nu țin de competența puterii locale de nivelul I și II (valorizarea și indexarea pensiilor, criteriile de selectare a beneficiarilor de ajutor social, costul exagerat al medicamentelor  și medicamente compensate etc.) oamenii au rămas mulțumiți, deoarece unii au primit de la specialiști o informație de care aveau nevoie, alții au fost îndrumați ce să facă, unde să se adreseze, ce documente să pregătească pentru a soluționa o problema, ceilalți au fost scutiți de vizita la Ștefan Vodă deoarece vor primi un răspuns la domiciliu. Împovărați de griji și nevoi, oamenii totuși au apreciat atitudinea respectuoasă și atenția din partea specialiștilor raionali, răsplătindu-i cu zâmbete și urări de bine.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”