Noutăți

Situația epidemiologică în raionul Ștefan Vodă la data de 20 noiembrie 2020

Infectarea cu virusul COVID-19 în raionul Ștefan Vodă este în creștere majoră. Despre situația epidemiologică a informat Valeriu Boian, coordonatorul SSSP Ștefan Vodă.

Dacă luăm numărul total de îmbolnăviri de la începutul pandemiei până în prezent, raionul nostru cu 1117 de cazuri ocupă locul 21 în republică. S-au vindecat de boală 796 de persoane, ce constituie 72 de procente din numărul total, 20 de persoane au decedat.

În 14 zile (6 noiembrie – 19 noiembrie) în raionul Ștefan Vodă au fost înregistrate 208 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

În aceeași perioadă în or. Ștefan Vodă au fost testați pozitiv 61 de persoane (locul I în lista neagră), cele mai multe cazuri fiind înregistrate la 8 noiembrie – 14, 13 noiembrie – 15, 16 noiembrie – 10. „Liderii” printre localități sunt: Tudora (19 cazuri), Olănești (18), Răscăieți (15), Antonești (11), Slobozia (10).

Astfel, în raionul nostru culoarea roșie a codului de îmbolnăviri are o intensificare extremă, este roșie aprinsă, aproape de explozie.

De ce se înrăutățește situația? Cine e de vină? Ce trebuie de făcut în continuare pentru a combate infecția? Acestea și alte chestiuni au fost discutate de membrii Comisiei extraordinare raionale de sănătate publică în cadrul ședinței care a avut loc la 20 noiembrie curent. Una este cert: trebuie să avem grijă mare de propria sănătate și celor apropiați, să nu ignorăm măsurile de prevenire a infectării. Din păcate, practic nimeni din cei care au trecut prin COVID nu se poate lăuda că a scăpat de boală fără a avea oarecare complicație…

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”