Noutăți

Sesiunile de informare și sensibilizare a adolescenților continuă

Conform programului de activitate al Inspectoratului de poliție, pentru perioada martie-mai 2019 sunt planificate activităţi de informare şi sensibilizare a adolescenţilor din cadrul instituţiilor de învăţământ din raionul Ștefan Vodă. Obiectivele de bază ale acestor activități sunt: conștientizarea consecințelor comportamentului violent; cunoașterea situațiilor pentru care pot fi sancționați, care este vârsta de atragere la răspundere și care sunt sancțiunile ce pot fi aplicate; conştientizarea importanței respectării regulilor de conviețuire și a legislației în vigoare, netolerarea comportamentului deviant.

Astfel, până la 22.04.2019 de către angajații Secției securitate publică IP Ștefan Vodă a fost desfășurate 14 din 26 de sesiuni de informare a elevilor claselor a VII-IX-a cu genericul „Fiecare faptă își are consecința sa!”. În cadrul sesiunii, elevii au vizionat spoturile video „Violența este arma celor slabi”, „Prețuiește viața” și „Minorii în detenție”. La finele activității fiecare elev a completat un chestionar menționând ce a fost interesant și util, ce ar dori să cunoască în următoarele activități.

Până la data de 13 mai curent angajații IP Ștefan Vodă î-și planifică vizitarea celor 12 instituții rămase, pentru a informa elevii asupra comportamentului său în societate.