Noutăți

Serviciul Special Antigrindină se pregătește să facă față „surprizelor naturii” în raionul Ștefan Vodă

La solicitarea comandantului unității speciale pentru influențe active asupra proceselor hidrometeorologice din s. Talmaza Serghei Panevschi, la 25 august curent, la Consiliu raional au fost invitați primarii localităților Ermoclia, Semionovca, Răscăieți, Talmaza, Carahasani și Slobozia unde vor fi instalate puncte rachetare antigrindină.

Comandantul a cerut susținerea administrației publice locale în privirea selectării a câte patru persoane din fiecare localitate pentru a fi angajați, după cursurile de instruire, în serviciu antigrindină. Solicitanții trebuie să fie în vârstă aptă de muncă specială, sănătoși atât fizic, cât și mental (certificat medical), să nu aibă antecedente penale.

A doua chestiune ținea de amplasarea utilajului serviciului antigrindină în preajma satelor nominalizate. Ținând cont de faptul că este a patra la număr încercare de a restabili sistemul antigrindină, consiliile locale au primit deja deciziile cu privire la alocarea terenurilor pentru puncte rachetare. La necesitate, va fi acordat și ajutorul necesar, au asigurat primarii.

Astfel, carul care 20 de ani a stat pe loc, s-a pornit la drum. Să fie într-un ceas bun!

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”