Noutăți

Servicii sociale pentru persoane cu dizabilități

La 27 martie 2018, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova a organizat un atelier de lucru cu reprezentanții organizațiilor societății civile din r. Ștefan Vodă, în incinta sălii de ședințe a Consiliului raional. Moderatorul atelierului, dna Galina Climov, Director Executiv, Alianţa Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilităţi din Republica Moldova, a informat că scopul Atelierului este inițierea implementării Planului advocacy pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din raion.

Participanții au menționat că soluțiile optime pot fi identificate doar în colaborare cu autoritățile locale și instituțiile responsabile, cu care vor iniția un dialog deschis.

Activitatea organizată este parte a Proiectului „Servicii sociale adresate persoanelor cu dizabilități pentru susținerea măsurilor de promovare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului”, implementat de AOPD în parteneriat cu Keystone Moldova și Centrul de Reabilitare și Consultanță „OSORC” Tiraspol, cu suportul financiar al Uniunii Europene şi cofinanțat de IM Swedish Development Partener.