Noutăți

Servicii medicale de calitate în condiții mai bune

Sistemul sănătății și sporirea calității serviciilor medicale sunt întotdeauna înscrise în mod prioritar în agenda conducerii raionului și Consiliului raioinal Ștefan Vodă. În acest scop au fost consolidate eforturile pentru atragerea investițiilor, motivarea și susținerea cadrelor medicale. Pe parcursul anului 2022 Instituției Medico-Sanitare Publice ,,Spitalul raional Ștefan Vodă,,  Consiliul raional a alocat 718000 lei pentru procurarea echipamentului și altor necesități. Iar în rezultatul colaborării cu Consiliul Județean Brașov, România s-a elaborat Proiectul ,,Reparație capotală a blocului ,,B,, a Spitalului raional Ștefan Vodă,, în valoare de 3591787 lei, inclusiv – 2111787 lei este contribuția Consiliului raional Ștefan Vodă. Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a finanțat în cadrul proiectului, procurarea materialelor în sumă de 1328970 lei (exceptând suma de 65000 lei pentru transportarea materialelor).

Recent, în IMSP Spitalul Raional Ștefan Vodă a fost deschisă după reparație capitală secția obstetrico-ginecologică.

Lucrările de renovare au fost realizate în cadrul parteneriatului dintre cetățenii SUA și a Republicii Moldova cu efortule comune întreprinse de comandamentul Forțelor Armate SUA în Europa, Oficiul cooperare militară a Ambasadei SUA în Republica Moldova (NAVFAC). Costul lucrărilor efectuate constituie 280000 $.

Secția este dotată cu echipament pentru acordarea serviciilor medicale necesare, dispune de 10 paturi obstetricale și 5 paturi ginecologice. Fiecare salon dispune de blocuri sanitare.

Pentru informare: Potrivit datelor prezentate, pe parcursul anului 2022 în maternitatea Ștefan Vodă s-au născut 292 copii.