Noutăți

Serbarea „Scumpă Toamnă, Frumoasă Doamnă”

Suntem în plina toamna. Afară, peisajul pare coborât dintr-un tablou al unui pictor celebru. Soarele nu mai are puterea de altădată, dar reuşeşte să scalde în lumina aurie totul din jur. Copii centrului raional de creație au dorit să serbeze toamna într-o atmosferă încărcată de cântec şi poezie. Îndrumaţi de cadrele didactice de la cercurile folclorice „Doinițele» și „Busuioc», teatrul literar-dramatic elevii au prezentat scenete dedicate acestui anotimp aducându-i un omagiu prin cântec, dans şi recital de poezie. Expoziția de o rară frumuseţe pregătită de către membrii cercului de artizanat sub îndrumarea conducătorilor de cercuri din domeniul a fost dedicată eroinei principale ale sărbătorii – toamnei aurii.

Activitatea intitulată „Scumpă Toamnă, Frumoasă Doamnă” a avut loc recent pe stadionul din or. Ștefan Vodă. Atmosfera a fost întregită de două ateliere a buchetelor şi a coroniţelor, de jocuri distractive, panoul „Gânduri frumoase de toamnă», coşuleţul „Nuci cu surprize». „Zâna Toamnă” a vrăjit copii cu farmecul ei inegalabil şi a asigurat buna dispoziţie la petrecerea care a încheiat sărbătoarea. Mulţumirile noastre se îndreaptă către părinţi şi conducătorii de cercuri, care s-au implicat în ambientarea scenei improvizate şi în pregătirea copiilor. Serbarea toamnei a fost însoţită de o expoziţie de lucrări  pregătirea cărora a început cu mult timp în urmă – copiii au pictat, colorat, lipit, cusut, construit tot felul de minunăţii: fructe, legume din hârtie, biser, lentă, lemn, carton sau plastilină, peisaje de toamnă, flori din legume.

Toate desenele, machetele sau colajele realizate de copii au împodobit și sărbătoarea raională cu genericul „Vin din sufletul Moldovei», ce s-a desfăşurat în piața Libertății Ştefan Vodă, iar apoi aceste lucrări minunate au fost expuse în holul casei de cultură în cadrul expoziţiei de artizanat cu genericul „Ocupaţiile femeii între tradiţie şi modernitate”. Această serbare a încheiat într-un mod festiv activităţile didactice specifice anotimpului toamnă lăsând loc următoarelor activităţi cu tema sărbătorilor de iarnă şi anotimpului alb.

Vera LAZAREV, director al CRCCA