Noutăți

Serbare festivă, după merit și statut

18 decembrie – Ziua Poliției Naționale a Republicii Moldova. Cu această ocazie angajaţii Inspectoratului de poliție Ștefan Vodă, membrii familiilor lor, dar și veterani serviciului polițienesc s-au întrunit în sala festivă a școlii de arte „Maria Bieșu” pentru a consemna ziua profesională. Tradițional, au fost alături de polițiști artiștii amatori din raion și elevii școlii de arte „Maria Bieșu” pentru a le aduce omagiaților cadouri muzicale (vezi foto). Dra Lia Banari, jurista Consiliului raional, în calitate de prezentatoare a rostit în adresa colaboratorilor poliției raionale cele mai frumoase și alese cuvinte de înalta apreciere a activității lor.

Dl Andrei Trofimov, șeful IP Ștefan Vodă, a adresat colaboratorilor și membrilor familiilor lor un mesaj de felicitare, mulțumindu-le pentru dedicație, răbdare și timpul personal pe care polițiștii sunt nevoiți să îl petreacă la serviciu. „Vă îndemn să vă faceți datoria onest și cu dăruire. Suntem în slujba cetățenilor, iar împreună cu ei, ne dorim să creăm o comunitate mai sigură în care fiecare dintre noi să se simtă în siguranță”, a menționat dl Trofimov.

Președintele raionului, dl Nicolae Molozea, și-a exprimat cele mai înalte considerațiuni și tot respectul colaboratorilor IP Ștefan Vodă pentru exercitarea atribuțiilor de serviciu la nivel înalt, asigurând ordinea si climatul de siguranță în raion și sporind încrederea populației în organele de drept. Președintele raionului a menționat că există o colaborare eficientă între poliție și conducerea raionului, Consiliul raional. „Va mulțumesc pentru devotamentul dumneavoastră fata de societate, pentru nopți nedormite, pentru grijă și dedicație, pentru eforturile depuse și vă doresc întotdeauna să vă întoarceți nevătămați acasă, la familiile voastre”, a punctat Nicolae Molozea.

Au venit în fața sărbătoriților cu mesaje de felicitare și urări de bine, diplome și cadouri dl Ruslan Galușca, șef, direcția regională Est a Poliției de frontieră, dl Vladislav Cojocaru, procuror-șef al raionului, dl Sergiu Dodonov, veteran MAI, dl Veaceslav Carai, preotul din s. Tudora, dl Sergiu Moloman, vice-primar de Ștefan Vodă, dl Petru Marcov, primar de Olănești, dl Anatol Zavalișca, primar de Slobozia.

În această zi de sărbătoare mai mulţi angajați ai IP Ștefan Vodă a fost menţionaţi cu diferite distincții (insigne, medalii, avansare în grad) și diplome pentru dăruirea și abnegația de care dau dovadă și pentru faptul că servesc Republica Moldova.

Cu frumoase dedicații muzicale au venit în scenă: corul veteranilor „Gh. Caraștefan”, conducător dl Petru Bulai, dnii Leonid și Mihail Caijbârnă, dra Edera Procopii, artiști amatori din s. Talmaza, dra Ana-Valeria Dumitrașco, eleva școlii de arte. Petru sărbătoriți a evoluat în scenă fanfara casei de cultură Ștefan Vodă, membrii colectivului îmbrăcați, în premieră, în costume formidabile de concert, sursele bănești pentru procurarea lor fiind alocate de către Consiliul raional și primăria urbei.

Astfel, adunarea festivă a angajaților poliției raionale, fiind organizată și regisată cu multă iscusință, după merit și statut al polițiștilor, a adus sărbătoriților clipe frumoase și trăiri emoționante.