Miercuru, 17 februarie, în incinta Consiliului raional a avut loc un seminar în ramura viticulturii cu genericul: „Particularităţile tăierii în uscat la viţa de vie în condiţiile anului 2016”, la care au participat 57 de persoane: specialişti în domeniu, fermieri, vicepreşedintele raionului dl Alexandru Pavlicenco, specialiştii direcţiei agricultură şi alimentaţie şi consultanţii ACSA.
Cu o amplă analiză a venit în faţa auditoriului dl Tudor Cazac – conferenţiar universitar, doctor în agricultură, care s-a referit la partea teoretică a tehnologiei tăiatului viţei de vie, în continuare fiind urmată de lecţia practică la tăiatul viţei de vie în plantaţia viticolă a dlui Valeriu Nicolau, director al SRL „Pronic Agro”, s. Cioburciu.
Pe parcurs a avut loc familiarizarea celor prezenţi cu protecţia integrală a viţei de vie, prezentată de către dl Vitalii Cebanu, şef de laborator al Institutului Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare.
Seminarul pe tema data a fost unul de succes.