Noutăți

Seminar pentru psihologii școlari

Tu ești sursa emoțiilor tale.

În orice clipă le poți crea sau le poți schimba.

ANTONY ROBBINS

În ultima perioadă tot mai des ne punem întrebarea: „Ce e de făcut? Copiii nu-și pot manifesta emoțiile, nu-și pot exprima simțurile, sunt agresivi, violenți sau retrași, întâlnesc dificultăți de comunicare și relaționare cu semenii”. Cine poate răspunde mai bine la întrebările acestea, decât un psiholog școlar calificat?

În scopul dezvoltării competențelor profesionale ale psihologilor școlari din raionul Ștefan Vodă, la data de 29 noiembrie 2019, Serviciul de Asistență Psihopedagogică al Direcției Generale Educație, a organizat și desfășurat seminarul teoretico-practic cu genericul: „Emoțiile primare. Gestionarea comportamentelor copiilor”.

Au fost examinate reperele teoretice privind emoțiile primare ale copiilor, dar și tehnici practice de gestionare a comportamentului copiilor. Pe parcursul seminarului s-a observat o strânsă conlucrare între colegii psihologi, fiecare aducând exemple elocvente din practica profesională.

Un moment important a fost discuția cu privire la provocările întâlnite în elaborarea Planului de intervenție individualizat pe domenii de dezvoltare.

De menționat faptul îmbucurător că la seminar au mai participat și doi studenți-practicanți care-și fac studiile la specialitatea de psihologie. Atât SAP, cât și colegii de breaslă speră mult ca ei pe viitor să se reîntoarcă la muncă la locul de baștină.

Ana MARIN, psiholog, SAP Ștefan Vodă