Noutăți

Seminar pentru producători agricoli

Direcţia agricultură și alimentație în comun cu firma Limagrain Moldova a desfășurat, la data de 11 august curent, pe câmpurile demonstrative ale SA „Nistru-Olănești”, un seminar practic la care au participat peste 30 de agenți economici și specialiști din diferite localități.

Firma ,,Limagrain”, întreprinderea internaţională specializată în producerea de seminţe a culturilor de câmp, este liderul european pentru producerea hibrizilor de porumb li floarea soarelui. Hibrizii de porumb se caracterizează prin diferite grupe de maturitate şi scopuri de utilizare – boabe ori siloz. Hibrizii demonstrați sunt acomodate la semănatul devreme, au tulpini rezistente la frângere, ştiuleţi bine polemizați, toleranţi la stres tehnologic şi climateric, diminuarea umidităţii boabelor duce la roadă înaltă.

La seminar a fost demonstrat şi un şir de hibrizi de floarea soarelui care se caracterizează prin diferite grupe de maturizare, conţinut înalt de ulei, tablă bine polemizată, rezistentă la mană și la lupoaică (rase noi, OR7), au potenţial înalt de producţie.

Acest schimb de experiență este important pentru producători agricoli care doresc să sporească recolta de porumb și floarea soarelui prin folosirea semințelor de cea mai înaltă calitate propuse de firma Limagrain Moldova.

Gheorghe CERNEAN, specialist DAA