Noutăți

Seminar informativ-instructiv pentru asistenții sociali

În conformitate cu planul de instruire a asistenților sociali comunitari, astăzi, 27 februarie 2020, în incinta Direcției generale asistență socială și protecția familiei Ștefan Vodă a avut loc seminarul de instruire cu genericul „Modificările operate în legislația privind sistemul public de asigurări sociale”.

Scopul seminarului este informarea asistenților sociali despre unele modificări în sistemul de asigurare socială, precum și stabilirea unei bune colaborări între DGASPF și Casa teritorială de asigurări sociale din raionul Ștefan Vodă.

Cu o informație amplă a venit dna Viorica Godiac, directorul Casei teritoriale de asigurări sociale, care a menționat că asistentul social comunitar este veriga care leagă toate serviciile sociale cu beneficiarii din localitățile raionului și este foarte bine ca asistenții sociali să poată oferi informații corecte și concrete cetățenilor.

În discursul său, dna Godiac a vorbit despre reexaminarea pensiei beneficiarilor de pensii pentru limită de vârstă, referitor la majorările alocațiilor sociale, indemnizațiilor pentru copii, etc. Asistenții sociali au solicitat răspunsuri la un șir de întrebări, totodată au mulțumit pentru informația amplă prezentată de dna Viorica Godiac.

În partea a doua a seminarului am avut ca invitați pe reprezentanții Centrului prietenos tinerilor și a Centrului comunitar de sănătate mintală a IMSP Centrul de sănătate Ștefan Vodă. Asistenții sociali au fost informați despre serviciile prestate de către Centrele sus menționate, precum și necesitatea colaborării cu asistenții sociali comunitari pentru prestarea serviciilor de calitate solicitanților.

La sfârșitul seminarului asistenții sociali au solicitat să se organizeze astfel de seminare tematice lunare pentru a fi gata pentru orice întrebare parvenită de la beneficiari.

Aurica CEBOTARI,

șef Direcție generală asistență socială și protecția familiei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA