Recent, în incinta Bibliotecii Publice Orășenești Ștefan Vodă, Direcția Cultură, Tineret, Sport și Turism Ștefan-Vodă, în cadrul unei ședințe metodologice, a organizat atelierul practic ”Tipuri și mijloace de comunicare în Advocacy & Outreach” pentru bibliotecarii din raion.
Activitatea a demarat cu o prezentare detaliată despre vizita de studiu la bibliotecile din județul Cluj, România (17-20aprilie 2018). Au fost prezentate succesele și bunele practici a bibliotecilor vizitate și s-a discutat asupra celor ce putem implementa în rețeaua de biblioteci Ștefan-Vodă. Participanții au făcut cunoștință cu diverse instrumente, aparent nesemnificative Advocacy & Outreach, dar care se dovedesc în practică a fi foarte efective în procesul de promovare a bibliotecii, vorba e de: calendarul cu evenimente, agende, materiale promoționale cu oferta actualizată continuu a bibliotecii, CD cu produse editoriale, etc. (toate aduse de la bibliotecile din județul Cluj). În agenda zilei au fost incluse mai multe subiecte: despre Advocacy & Outreach, tipuri și mijloace de comunicare în advocacy & outreach, cele mai bune metode de a transmite mesaje, colectarea datelor cu impact pentru advocacy, relația cu beneficiarii și cum îi atragem în bibliotecă.
În cadrul atelierului bibliotecarii, lucrând în grupuri, și-au elaborat planuri cu pași concreți în Advocacy & Outreach, care s-au dovedit a fi foarte bine gândite și interesante și care au trezit în sală o adevărată atmosferă de competiție pentru cel mai bun plan. Astfel s-a realizat un feedback prin faptul că participanții au pus în practică cunoștințele acumulate și au învățat lucruri noi atât de la moderatori, Marina Ganea și Larisa Buraga, cât și unii de la alții.