Noutăți

Ședință operativă la Consiliul raional

La 12 august curent, a avut loc ședința operativă de lucru cu funcționarii publici, șefii direcțiilor Consiliului raional, conducătorii instituțiilor și serviciilor desconcentrate în teritoriu, prezidată de către dl Iurie Moiseev, președintele raionului.

Dl Alexandru Pavlicenco, vicepreședintele raionului, a informat că economia raionului a fost compromisă grav de secetă și alte calamități naturale – ploi abundente și grindină. Astfel, comparativ cu anul agrar 2018, recolta culturilor agricole constituie doar 65 de procente. Toate pagubele au fost documentate de comisia raională și fixate în procese-verbale.

Pe parcursul săptămânii precedente s-a făcut curățenie la memorialul „Înălțimea Lomachin” cu aportul angajaților Inspectoratului de poliție, Poliției de frontieră și Consiliului raional.

Vicepreședintele raionului, dl Vasile Gherman, s-a referit la activitățile care se vor desfășura până la finele lunii august și cer eforturi susținute din partea persoanelor implicate. Așadar, patru zile la rând (13-16 august) comisia raională se va deplasa, conform graficului stabilit, în toate localitățile raionului pentru a evolua nivelul de pregătire instituțiilor de învățământ către noul an școlar. Totalurile acestui concurs raional, tradițional, vor fi făcute publice în cadrul sărbătorii dedicate Zilei pedagogului. La 21 august va avea loc conferința pedagogică. Un eveniment important se va desfășura la 23 august, ziua eliberării raionului de fasciști, la memorialul renovat „Înalțimea Lomachin”. La solemnitate va fi prezentă o delegație numeroasă din mai multe țări și unele regiuni ai Federației Ruse care au sponsorizat reabilitarea monumentului. La 27 august va avea loc mitingul consacrat Zilei Independenții Republicii Moldova.

Președintele raionului, dl Iurie Moiseev, a repartizat sarcini concrete persoanelor de răspundere în vederea desfășurării la cel mai înalt nivel a aniversării 75-lea de la eliberarea raionului de ocupația fascistă și inaugurarea memorialului renovat.