Noutăți

Ședința operativă la Consiliul raional

La 9 noiembrie curent, a avut loc ședința de lucru cu funcționarii publici din cadrul aparatului președintelui raionului, direcțiilor și instituțiilor subordonate Consiliului raional.

Vasile Maxim, președintele raionului, a menționat că ediția a treia a târgului de toamnă s-a desfășurat cu succes, mulțumind celor care au depus eforturi pentru organizarea evenimentului – direcția agricultură și alimentație, direcția economie și Valentina Barbei, vicepreședintele raionului pe problemele economice.

După cum au informat conducătorii instituțiilor medicale, situația epidemiologică în raion iarăși s-a agravat, în două zile (7-8 noiembrie) fiind testate pozitiv la COVID-19 60 de persoane, din ele 15 din Ștefan Vodă. La data de 9 noiembrie în spitalul raional au fost libere două locuri – unul la triere, altul în secția COVID. În pofida „codului roșu” în sănătatea publică a raionului Ștefan Vodă, oamenii dau petreceri, fac nunți fără a ține cont de restricții, etc. După cum a menționat Mariana Haret, directorul Centrului de sănătate Ștefan Vodă, bolnavii, inclusiv cei tineri, acum fac forme mult mai grave, se îmbolnăvesc toți membrii familiei, prin urmare, pentru tratament se cheltuiesc surse financiare impunătoare din bugetul familial. Se infectează profesorii, elevii, se introduc măsuri de autoizolare pentru contacți. Toate măsurile, luate de autorități, inclusiv amendarea pentru încălcările depistate, nu duc la rezultatul dorit, deoarece combaterea epidemiei depinde de atitudinea și responsabilitatea fiecărui cetățean în parte.

Au raportat despre situația în domeniul dirijat conducătorii direcțiilor și instituțiilor. De menționat că situații ieșite din comun n-au fost înregistrate nici de Inspectoratul de poliție, nici de Secția situații excepționale.