Comunicate Noutăți

Sedinţa extraordinară a Comisiei raionale pentru redresarea situaţiei privind securitatea circulaţiei rutiere

Astăzi, 29 iunie 2021 în sala de şedinţe a Consiliului raional Ştefan Vodă, a avut loc întrunirea extraordinară a Comisiei raionale pentru redresarea situaţiei privind securitatea circulaţiei rutiere în teritoriu.

Creşterea numărului de accidente rutiere în republică, inclusiv pe teritoriul raionului Ştefan Vodă, acclerarea traficului rutier în perioada estivală pe traseul R30 au condiţionat discuţiile membrilor Comisiei asupra măsurilor de siguranţă  în circulaţia rutieră necesare de întreprins de către fiecare serviciu după competenţă. Totodată s-a menţionat necesitatea coordonării cu Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră redirecţionarea transportului spre punctul de trecere Tudora, în legătură cu efectuarea reparaţiei drumului R-31, precum şi necesitatea  instalării semnelor de avertisment ,,Drum în lucru,,.

Un alt subiect din ordinea de zi a fost cu privire la unităţile de transport neânregistrate (în special motociclete, motoblocuri, motocultivatoare), conduse contrar prevederilor regulamentare şi deseori şoferii fiind aflaţi în stare de ebrietate. În acest scop s-a decis a interveni către administraţiile pubilce locale de nivelul I de comun acord cu Inspectoratul de Poliţie să fie trecute în registru asemenea unităţi de transport şi deţinătorii.