Noutăți

Ședința de lucru on-line cu funcționarii publici

La 25 mai curent, conducerea raionului a desfășurat ședința de lucru on-line cu funcționarii publici din cadrul aparatului președintelui raionului, conducătorii instituțiilor subordonate Consiliului raional și celor desconcentrate în teritoriu. Pe ordinea de zi a ședinței au fost puse chestiunile ce țin de controlul asupra situației epidemiologice cu infecția COVID-19, de activitatea direcțiilor și instituțiilor din cadrul raionului.

Dl Valeriu Boian, vicepreședintele comisiei raionale extraordinare de sănătate publică, a raportat despre situația epidemiologică, menționând că primul grup de monitorizare la 22 mai a verificat cum să respectă măsurile de protecție în unitățile comerciale din centrul raional. Spre regret, nu toți cetățenii sunt responsabili, unii uită să-și pună masca sau să dezinfecteze mâinile întrând în magazin, nu totdeauna se păstrează distanța socială. La fel, dl Boian a adus la cunoștință faptul că sursa de infectare cu COVID-19 la Antonești n-a fost depistată.

Dl Oleg Topor, șeful secției situații excepționale Ștefan Vodă a informat colegii că din 25 mai curent punctul teritorial de dirijare a situației epidemiologice  și-a sistat  activitatea, funcțiile fiind preluate de secția situații excepționale.

Situația la piața din s. Olănești s-a ameliorat, duminica, 24 mai, comerțul stradal n-avut loc. După cum a menționat dl Andrei Trofimov, șeful Inspectoratului de poliție, 8 angajați au asigurat ordinea publică în la piața din Olănești. Polițiștii continuă să  patruleze locurile cu risc sporit de infectare cu COVID-19.

DGASPF activează în mod normal, specialiștii au început să se deplaseze în teritoriu pentru a monitoriza serviciile sociale prestate, a acorda ajutor metodic, a rezolva problemele care s-au acumulat pe parcursul stării de urgență, a menționat dna Aurica Cebotari, șefa DGASPF.

Este ultima săptămână de învățare-predare on-line în instituțiile de învățământ, se desfășoară consiliile profesorale, se fac totalurile anului de învățământ, notele urmează să fie introduse în sistemul informațional automatizat. Încă nu să știe dacă vor funcționa taberele de odihnă pentru copii,  a accentuat dna Raisa Burduja, șefa DGE. Se fac pregătiri necesare pentru reparații curente în grădinițe, gimnazii și licee.

Atât spitalul raional, cât și medicina primară activează în baza programărilor prealabile, cu excepția cazurilor urgente.

Dl Maxim, președintele raionului, a informat că pentru 12 iunie este programată ședința ordinară a Consiliului raional, astfel, proiectele de decizii trebuie să fie prezentate până la data de 29 mai secretarului Consiliului raional. Președintele raionului a avertizat toate serviciile responsabile să fie zilnic monitorizată situația epidemiologică pentru a combate răspândirea virusului COVID-19 în raionul Ștefan Vodă.