Noutăți

Ședința de lucru DCTST: succese înregistrate și planuri pentru luna august

Astăzi, 28 iulie 2016, în sala de ședințe a Consiliului raional direcția cultură, tineret, sport și turism a desfășurat o ședință de lucru cu angajații din domeniul culturii, la care a fost prezent vicepreședintele raionului dl Vasile Gherman. Dna Valentina Uța, șefa DCTST, a făcut analiza activității în perioada iunie-iulie, punând în evidență atât succesele obținute, cât și neajunsurile depistate. Pe parcursul a două luni colectivele caselor de cultură din localitățile raionului au participat la diverse activități atât în teritoriu, cât și în afara raionului. Au fost înregistrate succese la nivel de republică: fanfara „Ciocârlia” a casei de cultură Ștefan Vodă a ocupat locul III la festivalul concurs „Fanfara argintie” care a avut loc în or. Soroca la 5 iunie curent; participarea la festivalul „Nistrule cu apa lină” din Corjova/Criuleni a adus formației de fluieriști din Volintiri premiul mare, iar acelor din Carahasani locul III. La fel s-a încununat cu succes si „Festivalul Piersicului” prin care s-a afirmat agro-turismul cultural local.

Prin Ordinul Ministerului Culturii, s-a oferit titlu de formație model încă la 2 colective – este vorba de formația de dans „Tinerețea”, conducător Snejana Dumitrascu, și formația de muzica ușoara „Strune de argint”, ambele fiind formate din tineret din orașul Stefan-Voda, fapt ce confirmă munca oamenilor de cultura și tinderea spre creșterea profesionistă.

In partea doua a seminarului s-a trecut de la faza metodica la faza practică în Piața Libertății, unde au fost schițate primele idei de paradă pentru data de 27 august, la acei 25 de ani de independență a Republicii Moldova.

Tatiana CIUMAC, specialist DCTST

 

DSC00202 DSC00204