Noutăți

Notițe de la ședința Comisiei raionale pentru redresarea situației privind securitatea circulației rutiere în teritoriu

Astăzi, 16 noiembrie 2022, membriei Comisiei raionale pentru redresarea situației privind securitatea circulației rutiere în teritoriu s-au convocat în ședință.

Conform agendei, au fost discutate chestiunile:

  • Cu privire la situația accidentară în perioada septembrie – noiembrie 2022

Potrivit informației prezentate, în ultimile două luni  în raion s-a înregistrat o descreștere cu 22,45% a accidentelor rutiere; numărul persoanelor traumate la fel s-a micșorat cu peste 50%.

Referitor la perioada 01 ianuarie – 01 noiembrie 2022, s-a atestat o creștere neînsemnată cu 8% a accidentelor rutiere; numărul persoanelor traumate e în descreștere cu 30%.

Fluxul traficului pe traseul R30 (pe sensul intrării și ieșirii din țară) în ultima perioadă s-a micșorat.

  • Cu privire la acțiunile întreprinse în prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea securității circulației rutiere pe teritoriul raionului

În acest sens s-au întreprins următoarele:

Angajații Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă în comun cu cei de la Inspectoratul Național de Patrulare au efectuat razii în scopul prevenirii și stopării depășirilor de viteză;  s-au ținut discuții cu pietonii în privința circulaiei pe timp de noapte; în special au fost atenționați asupra regulilelor de circulație bicicliștii, posesorii motocultoarelor și a transportului cu tracțiune animală, din motivul că aceste categorii sunt cele mai vulnerabile în trafic. Totodată, s-a intervenit cu sesizări către APL I, cu anumite solicitări privind trecerea în revistă și evidența  conducătorilor de motocultoare și căruțașilor. Dar, nu toate autoritățile au dat curs sesizărilor.

La moment se desfășoară operaținea ce se referă la geamurile fumurii. În cele mai dese cazuri, la atenționarea polițiștilor, șoferii se conformează și înlătură pelicolele imediat.

S-a convenit și în continuare de a desfășura activități comune de prevenire a accidentelor rutiere, precum și acțiuni de informare a populației privind regulele de circulație.

De către serviciul SA ,,Drumuri,,  au fost înnoiți stâlpii de ghidare pe traseul național și s-au instalat semnele rutiere care lipseau.

  • Cu privire la pregătirea către sezonul rece 2022-2023

La chestiunea dată s-a informat  despre nivelul de pregătire și acțiunile întreprinse întru asigurarea pregătirilor către sezonul rece, numărul și tipurile de tehnică disponibilă pentru intervenții în cazul calamităților naturale (căderi abundente de zăpadă, polei, ghețuș), persoanalul responsabil, stocurile de material antiderapant și sare.  La același subiect, s-a decis de a întreprinde în comun inspectarea drumurilor cu prezentarea informației la ședința Comisiei din luna decembrie curent.