Noutăți

Ședința Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică

Președintele raionului Vasile Maxim a convocat în ședință membrii Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică Ștefan Vodă.

În cadrul ședinței a fost audiată informația cu referire la situația epidemiologică în raion. După cum s-a menționat, numărul de cazuri a infecției COVID-19 a scăzut, înregistrate fiind în 6 localități. Conform indicilor statistici, raionul Ștefan Vodă se află în codul de alertă epidemiologic ,,verde,,.

Raisa Burduja, șefa Direcției generală educație, a informat că la zi  procesul de studii în raion se desfășoară cu prezența fizică la 100%, infectați cu COVID-19 în instituțiile de învățământ și educație nu sunt. Din numărul de angajați din sistemul educațional 84% sunt vaccinați.

Aurica Cebotari, șefa Direcției asistență socială și protecția familiei, s-a referit la situația din centrele comunitare, inclusiv la centrul de plasament pentru refugiați din s.Popeasca. Totodată, a informat despre vizita preconizată a unei delegații din partea Organizației Mondiale a Sănătății în scopul monitorizării condițiilor de trai și sanitare în centrul de plasament pentru refugiați.

Mariana Haret, șefa IMSP Centrul de Sănătate Ștefan Vodă a vorbit despre procesul de vaccinare antiCOVID-19, menționând că vaccinarea în raion decurge lent.

Totodată, cei prezenți au luat act de prevederile Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, potrivit căreia în contextul fluxului mare de refugiafi, diagnosticați cu COVID-19, cerințele privind completarea fișei epidemiologice și prezentarea certificatului COVID- 19 la intrarea în țară de către refugiați au fost anulate.

La fel, în contextul reducerii incidenței infecției provocate de virusul COVID-19, de astăzi – 16 martie, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie doar în transportul public, instituțiile medico-sanitare, instituțiile de plasament, unitățile comerciale cu amănuntul, centrele comerciale și farmacii. Dar, se recomandă în continuare, de a purta măștile în toate spațiile publice închise, în special în cele de uz comun și zonele cu potențial de aglomerare. La fel, se solicită respectarea regulilor de igienă respiratorie și igiena mâinilor.

S-a exclus obligativitatea prezentării certificatului COVID la intrarea în toate spațiile închise.

Iar starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv raionul Ștefan Vodă, a fost prelungită până pe 15 aprilie 2022.

Hotarirea nr.8