Noutăți

Ședința Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică

Conform datelor la ziua de 01 aprilie curent, raionul Ștefan Vodă este al 26-lea după gravitatea situației legate de COVID-19. Astfel, din numărul total – 2456 de persoane confirmate pozitiv:

  • în autoizolare se află – 187 persoane
  • tratate – 2117
  • decedate – 56
  • persoane active infectate – 285
  • confirmate pozitiv la data de 01.04.2021 – 3 persoane

La ședința Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică s-a menționat că gradul sporit de pericol a infectării cu COVID-19 rămâne a fi în locașele sfinte, unde au loc slujbele religioase cu prezența mai multor oameni, inclusiv fără măști de protecție.

Totodată, dl Valeriu Boian a prezentat analiza Centrului de Sănătate Publică Ștefan Vodă a situației epidemiologice, care se manifestă prin creșterea exponențială a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în raion, inclusiv situația privind imunoprofilaxia specifică Anti-COVID-19 conform Planului de imunizare Anti-Covid-19.

În urma celor prezentate și în condițiile stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, declarat prin Hotărârea Parlamentului nr. 49/2021, Comisia raională extraordinară de sănătate publică a aprobat un șir de acțiuni în scopul sporirii măsurilor aplicate de prevenire și control a infecției COVID-19 (Hotărîrea se atașează).

Hotarirea nr.36