Noutăți

Ședința Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică

La data de 26 octombrie președintele raionului a convocat Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică și managerii Centrelor de Sănătate.  Discuțiile au avut loc în contextul situației alarmante în raion în legătură cu pandemia Covid-19. Potrivit datelor prezentate, numărul presoanelor infectate în ultima săptămână este de 212, precum și numărul localităților sub codul roșu a crescut până la 10, inclusiv: or.Ștefan Vodă și satele Brezoaia, Carahasani, Cioburciu, Copceac, Ermoclia, Răscăieți, Semionovca, Slobozia, Ștefănești. Opt localități aflate sub codul portocaliu sunt la limită și riscă să treacă în codul roșu. În două grădinițe (grădinița nr.3 din or.Ștefan Vodă și grădinița din s.Copceac) este sistată activitatea, cu desfășurarea procesului educațional la distanță.

Referitor la instituțiile de învățământ, la ziua de 23.10.2021 (vacanță) – 6 clase studiau în format on-line, inclusiv: 2 clase de la Școala primară ,,Grigore Vieru,, și 3 clase de la LT ,,Ștefan Vodă,, din centrul raional și  1 clasă din gimnaziul ,,Maria Bieșu,, din s.Volintiri.

În această ordine de idei, se impune respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control a infecție Covid-19 și luarea de atitudini respective de fiecare conducător, angajat, membru al comunității întru neadmiterea răspândirii infecției.

Altă chestiune discutată a fost în legătură cu executarea ordinului Ministerului Sanatații al Republicii Moldova nr. 990 din 22.10.2021, cu privire la organizarea și desfășurarea Săptămânii Imunizării impotriva COVID-19 sub egida Guvernului Republicii Moldova. În acest sens, s-a decis a desfășura Săptămâna Imunizării impotriva Covid-19 în cadrul Centrelor de sanătate din raion și, totodată având în vedere fluxul populației, s-a decis crearea punctului mobil de vaccinare anticovid-19 în preajma Centrul Comercial ,,Linella,, din or. Ștefan Vodă.

Referitor la cele expuse, Comisia a aprobat hotărârea respectivă (se anexează).

Hotarirea nr.51