Noutăți

Ședința Comisiei Raionale Extaordinare de Sănătate Publică

La data de 23 septembrie  a avut loc ședința Comisiei Raionale Extaordinare de Sănătate Publică.

În cadrul ședinței s-a discutat despre creșterea ratei contagiozității și sporirea ratei de pozitivare a testelor la virusul SARS-CoV-2. Conform datelor prezentate, la zi în raionul Ștefan Vodă numărul de infectați este de 129 persoane (inclusiv  lucrători medicali, cadre didactice și elevi), ce denotă agravarea procesului epidemic al infecției cu COVID-19 în teritoriu.

Localitățile cu numărul cel mai mare de infectați sunt: s.Copceac – 26; or.Ștefan Vodă – 22; s.Cioburciu – 15; s.Slobozia și Talmaza – a câte 12 persoane.

În sistemul educațional – 5 grupe din grădinițe și 12 clase din instituțiile de învățământ se află în izolare, respectiv – 274 de elevi învață la distanță.

S-a menționat rata scăzută de vaccinare și neconformarea cerințelor de către populație (refuzul de a purta masca de protecție, nerespectarea măsurilor de protrecție), precum și nerespectarea măsurilor  anitiCOVID de către agenții economici și prestatorii de servicii. În acest sens, s-a hotărât de a efectua razii de verificare în comun de către angajații Centrului de Sănătate și a Inspectoratului de Poliție.

În scopul asigurării unui grad adecvat de pregătire și raspuns la infecția COVID-19, s-a aprobat Hotărârea nr.46 a Comisiei Raionale Extaordinare de Sănătate Publică (se anexează), care prevede cerințele și măsurile antiCOVID-19 la nivel teritorial, în concordanță cu prevederile Hotărârii de ultima oră a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Hotarirea CRESP nr.46
Anexe la Hotarirea CRESP nr.46