Noutăți

Ședința comisiei pentru situații excepționale Ștefan Vodă: suntem gata pentru sezonul rece

În vederea asigurării apărării împotriva incendiilor și protecției civile în perioada sezonului rece, reacționări prompte în cazul fenomenelor meteorologice de excepție, la 13 decembrie curent, a avut loc ședința Comisiei raionale pentru situații excepționale, prezidată de către dl Vasile Maxim, președintele raionului și președintele comisiei.

Despre situația în raion cu privire la mijloacele de dotare pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale sau altor situații excepționale, măsurile întreprinse în vederea asigurării intervenții prompte a raportat dl Oleg Topor, șeful Secţiei situaţii excepţionale Ştefan Vodă, locotenent-colonel al s/intern.

La nivelul de pregătire a serviciilor și instituțiilor raionului pentru activitate în perioada rece a anului 2019-2020 și capacitatea de a interveni, în caz de necesitate, în situații de urgență și excepționale s-au referit dl Iurie Afanasiev, șeful direcției construcții, gospodărie comunală și drumuri, dl Roman Serbenco, SA „Drumuri-Căușeni”, dna Raisa Burduja, șefa Direcției generale educație, reprezentanții Inspectoratului de poliție și Direcției Regionale „EST” a IGPF.

În hotărâre adoptată la ședința comisiei raionale pentru situații excepționale au fost punctate obligațiunile și măsurile necesare de întreprins pentru secția situații excepționale Ștefan Vodă, Inspectoratul de poliție, Direcția regională „Est”, DCGCD, DGE, primarii localităților, compania „Premier Energy”.

Astfel, vorba din popor, paza bună trece primejdia grea a fost laitmotivul ședinței comisiei pentru situații excepționale.