Noutăți

Ședința Comisiei Extraordinare Raionale de Sănătate Publică

   Astăzi, 06 octombrie, a avut loc ședința Comisiei Extraordinare Raionale de Sănătate Publică. Membrii Comisiei, șefi a subdiviziunilor Consiliului raional și serviciilor desconcentrate din teritoriu au informat despre situația epidemiologică și nivelul de vaccinare la zi în subdiviziunile conduse. Potrivit celor prezentate:

  • în instituțiile de învățământ – 4 cadre didactice și 7 elevi sunt infectați cu COVID-19, respectiv 5 clase de elevi sunt în autoizolare și studiază la distanță
  • în instituțiile preșcolare – 4 cadre didactice și 2 copii infectați, 4 grupe în autoizolare
  • un angajat al Inspectoratului de Poliție și o asistentă medicală din Spitalul raional sunt la tratament, testați pozitiv la Covid-19 în formă ușoară
  • îngrijorătoare este situația la fabrica de confecționare a jucăriilor din s.Răscăieți, unde la zi sunt confirmate pozitiv 5 persoane.

   Referitor la gradul de vaccinare:

  • 76,9% din angajații instituțiilor de învățământ sunt vaccinate (inclusiv: cadre didactice – 80,4%, nedidactice – 73,2%)
  • în grădinițe – 66,3% din angajați vaccinați (inclusiv: cadre didactice – 79%, nedidactice – 63,4%)

    S-a constatat o scădere ușoară a incidenței, rata contagiozității menținându-se peste pragul 1,2. Cu toate că se atestă tendințe de stabilizare a procesului epidemic al infecției Covid-19 în raion, totuși nu ne putem permite o relaxare totală. Astfel, Comisia a stabilit pragul de alertă și codurile pentru fiecare localitate din raion și, respectiv a aprobat măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19 pentru următoarele 14 zile (Hotărârea se anexează)

img20211006_10085745