IMSP „Spitalul raional” Noutăți

Ședința asociației primarilor din raionul Ștefan Vodă

La 10 ianuarie curent, a avut loc ședința Asociației primarilor din raionul Ștefan Vodă. În debutul ședinței Dl Vladislav Cociu, președintele Asociației primarilor, a salutat prezența la aceasta întrunire a conducerii raionului în plina componență și a dlui Viorel Furdui, Directorului executiv al Congresului autorităților locale din Moldova. În continuare dl Furdui a prezentat o informație privind situația actuală în APL și prioritățile CALM la nivel național și internațional, accentuând că misiunea CALM este de a promova o administrație publică locală democratică, transparentă și eficientă, capabilă să contribuie efectiv la dezvoltarea comunităților locale și asigurarea populației cu servicii publice de calitate.

Și-au împărtășit gândurile și experiența de lucru primarii care au în spate mai multe mandate – dnii Nicolae Tudorean, Valeriu Tabunșcic, Veaceslav Sîvac, dna Larisa Voloh și dna Ersilia Qatrawi, au vorbit despre necesitatea de a constitui un parteneriat consolidat și efectiv în vederea soluționării problemelor comune ale localităților raionului primarii noi aleși – dna Nadejda Morari, dl Valeriu Dragan, dna Ludmila Zagoreț. Fiecare vorbitor a apreciat pozitiv activitatea dlui Cociu în funcția de președinte a asociației primarilor, propunând candidatura dumnealui pentru noul mandat.

Astfel, în cadrul ședinței a fost ales în calitate de președinte al Asociației primarilor din raionul Ștefan Vodă dl Vladislav Cociu, primarul or. Ștefan Vodă, și doi vicepreședinți – dl Nicolae Tudoreanu, primar de Feștelița, și dna Larisa Voloh , primar de Palanca. În comisia de cenzori au fost aleși dl Valeriu Tabunșcic, dna Nadejda Morari și dna Ludmila Zagoreț, iar dna Larisa Voloh, primar de Palanca, va reprezenta primarii raionului în ADR Sud.

La finele ședinței dl Vasile Maxim, președintele raionului, a felicitat conducerea nou aleasă a asociației primarilor, exprimând convingerea că numai cu eforturi comune, prin conlucrare strânsă dintre APL de nivelul I și II   vor fi realizate sarcinile asumate în fața alegătorilor.