Noutăți

Școlarizarea apicultorilor din raionul Ștefan Vodă

Asociaţia Naţională a Apicultorilor din Republica Moldova în comun cu Direcţia agricultură şi alimentaţie a Consiliului raional Ştefan Vodă a organizat un seminar de şcolarizare pentru apicultorii din raion. În calitate de formatori au fost dl Ion Maxim, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Apicultorilor din Moldova, Eugen Trohin, apicultor profesionist din Ialoveni, Mihaela Negru, coordonator de proiect.

Dl Mircea Cuclenco, șeful Direcției agricultură și alimentație, a chemat participanții, 47 la număr, să fie activi, să folosească la maximum posibilitatea de a primi răspunsuri de la specialiști veritabili din domeniul apiculturii. Gheorghe Cernean, specialistul DAA, a mulțumit apicultorilor pentru receptivitate, dorindu-le ca instruirea să le fie utilă în activitatea lor.

Unul din scopurile seminarului a fost orientarea apicultorilor spre implementarea stupilor verticali, cunoscând priorităţile lor. La fel, au fost abordate aspectele juridice în cadrul activităţii apicultorilor, subvenţionarea în apicultură, cerinţele sanitar-veterinare în sectorul apicol, comercializarea produselor apicole si altele.

La finele seminarului fiecare participant a primit de la organizatori o mapă cu informații utile pentru apicultori.

Partea practică s-a desfășurat la stupina lui Andrei Pîslaru din s. Alava.

Gheorghe CERNEAN, specialist DAA