Noutăți

Școala Securității 2023

Astăzi, 24 mai 2023, s-a dat start  Școlii Securității ,,Împreună reducem riscurile,, (ediția 2023) în tabăra ,,Ghiocel,, din s.Cârnățeni (r-ul Căușeni). Acțiunea este organizată de către Direcția regională pentru situații excepționale Căușeni, cu susținerea Consiliilor raionale Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi și, în premieră, cu susținerea AO ,,EveCopiii”. Evenimentul este organizat a patra oară și va dura timp de două zile, având drept scop pregătirea tinerilor în domeniul bazelor securității vieții prin organizarea concursurilor și atelierelor interactive privind prevenirea situațiilor de risc, inclusiv cultivarea spiritului sivic și patriotic.

După salutul festiv, arborarea Drapelului de către reprezentanții echipei învingătoare în ediția precedentă (2022) de la LT ,,Bogdan Petriceicu Hașdeu,, din s.Olănești și intonarea Imnului de Stat, cele 10 echipele participante din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Anenii Noi, au fost salutate și încurajate de către dl Cuciuc Ghenadie, șef al Direcției regionale situații excepționale Căușeni; Oleg Cuciuc: ,,…Dăm start activității multașteptate de tânăra generație din trei raioane, pe care am startat-o și o practicăm din anul 2018…Stimați participanți, având în vedere imposibilitate evitării dezastrurilor, este foarte important, inclusive voi, tinerii, să fiți pregătiți cum să reacționați în situații de risc pentru a nu vă pune viața în pericol, pentru a vă proteja pe voi singuri și pe cei apropiați. Cele 10 echipe cu peste 100 de elevi din trei raioane veți fi implicați în 6 tipuri de probe, în special gândite pentru dezvoltarea spiritului patriotic, spiritului artistic, dar și pentru instruirea la capitolul Bazele securității. Pe parcursul acestor două zile veți fi familiarizați cu activitatea pompierilor și salvatorilor, cu metodele de prevenire a situațiilor excepționale, veți deprinde tehnici de acordare a primului ajutor medical și reacționare corectă în caz de situații de risc.

Vladimir Baligari, vicepreședintele raionului Ștefan Vodă: ,,…Observăm pe chipurile dumneavoastre o dorință mare de a participa la acest eveniment, care pe lângă obiectivele principale, promovează și un stil de viață sănătos. În aceste două zile veți reuși să obțineți cunoștințe și deprinderi practice, datorită cărora veți fi pregătiți pentru a reacționa în diferite cazuri. Totodată în acest timp o să faceți noi cunoștințe, noi prieteni și sunt sigur, că momentele frumoase ale evenimentului o să vă rămână în amintire pentru toată viața. Conducerea raionului Ștefan Vodă, tradițional dorește la toate echipele sănătate, succese mari în desfășurarea competițiilor de astăzi și să învingă cei mai pregătiți. ”

 

La fel, cu mesaje către organizatori și participanți au venit dnii Sergiu Babin, reprezentantul Guvernului în teritoriu, șef al Oficiului Teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat, Oleg Cuciuc, vicepreședintele raionului Căușeni și Dumitru Ciur, vicepreședintele raionului Anenii Noi.

După prezentarea și vociferarea devizului a fiecărei echipe, au început competițiile.

Raionul nostru este reprezentat de echipele IP LT ,,Bogdan Petriceicu Hașdeu,, din s.Olănești și IP LT ,,Ștefan Vodă,, din centrul raional, cărora le dorim emoții positive și mult succes!