Noutăți

Satul Carahasani a ieșit din carantină

În baza  prevederilor Hotărârilor nr.8,9 din 15 martie 2020 privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19; prevederilor Hotărârii nr.10 din 30 martie 2020, punctul 29 a fost, începând cu 1 aprilie 2020, ora 8:00, regimul de carantină în or. Ștefan Vodă și satul Carahasani, raionul Ștefan Vodă.

Conform Instrucțiunii privind instituirea regimului de carantină în localitățile, pe perioada stării de urgență, anexă la dispoziția nr.6 din 26 martie 2020Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, pct.9  Sistarea regimului de carantină în unitatea administrativ-teritorială de nivelul I, mun. Bălţi, mun. Chişinău, UTA Găgăuzia se efectuează prin Decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale locale, în cazul în care, pe teritoriul respectiv nu se înregistrează nici un caz nou pozitiv de infectare cu COVID-19 pentru o perioadă mai mare de 14 (paisprezece) zile de la ultimul caz declarat încheiat, cu informarea în scris a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova.

Ultimul caz de infecție, în satul Carahasani, cu COVID-19 a fost înregistrat la data de 12.04.2020. Astfel prin dispoziția Comisiei pentru situații excepționale a Republicii Moldova, începând cu 27 aprilie a fost sistată carantina în s. Carahsani.

Conducerea IGSU reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu a monitorizat activitățile de ridicare a regimului special în localitatea Carahasani, dar și a mulțumit salvatorii care au fost implicați în măsurile de prevenire a răspândirii epidemiei COVID-19 pentru efortul depus. Activitatea posturilor de securitate la intrare și celor mobile în localitatea Carahasani, instituite de Comisia pentru Situații Excepționale pe perioada regimului de carantină pe data de 1 aprilie, a fost stopată, iar cetățenii pot circula fără restricții.

Acum este important locuitorii s. Carahasani să manifeste și în continuare responsabilitate pentru a evita sau minimaliza infectarea cu COVID-19, să respecte regulile sanitar-epidemiologice, să evite aglomerațiile și în continuare etc.