Noutăți

Sarcinile de activitate, trasate

Ședința de lucru a funcționarilor publici din cadrul aparatului președintelui raionului și a conducătorilor direcțiilor subordonate Consiliului raional din 2 noiembrie curent s-a desfășurat operativ, președintele raionului Vasile Maxim trasând sarcinile principale de activitate pentru toți angajații.

Pe parcursul săptămânii direcția agricultură și alimentație, direcția economie și atragerea investițiilor împreună cu vicepreședintele raionului Valentina Barbei vor canaliza eforturile spre organizarea încă a unui iarmaroc de toamnă care va avea loc la data de 7 noiembrie curent pe stadionul din centrul raional. Decizia a fost luată la solicitarea atât locuitorilor raionului, cât și a producătorilor agricoli, adresată conducerii raionului.

Pregătirea către desfășurarea ședinței extraordinare a Consiliului raional din 19 noiembrie este o altă sarcină importantă.

Va fi monitorizată zilnic situația epidemiologică cu virusul COVID-19, în primul rând în instituțiile de învățământ. Până la moment au fost testate pozitiv un elev și 5 cadre didactice, a informat Raisa Burduja, șefa DGE. Au fost luate toate măsurile necesare de autoizolare a elevilor și s-a trecut la predarea online. Instituțiile instructiv-educative și centrele sociale fiind aprovizionate cu agentul termic deja se încălzesc.

Spre bucurie, toți angajații din asistența socială și beneficiarii centrelor sociale sunt sănătoși și activează normal.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”